Adatvezérelt mezőgazdaság

Tudjuk, manapság a csapból is a precíziós mezőgazdaság folyik. Mi ezt a témát egy másik szemszögből közelítjük meg, hisz vállalkozásunk egy mezei webshopként kezdte. Talán nem is gondolnád, de ezekben a percekben is, míg ezt a cikket olvasod szerverünkön irdatlan tempóban gyűlnek az adatok.
Tudjuk, manapság a csapból is a precíziós mezőgazdaság folyik. Mi ezt a témát egy másik szemszögből közelítjük meg, hisz vállalkozásunk egy mezei webshopként kezdte. Talán nem is gondolnád, de ezekben a percekben is, míg ezt a cikket olvasod szerverünkön irdatlan tempóban gyűlnek az adatok. Nem az a célunk ezzel, hogy megijesszünk, hiszen semmilyen személyes adathoz nem férünk hozzá, amit nem adsz meg, de figyeljük érdeklődésedet, reakcióidat. Automatizált leveleket küldünk ki százával nap mint nap, belső rendszerünkben kezeljük a megrendeléseket, automatikusan intézzük a számlázást, a kiszállítást, és még sorolhatnánk. A reklámjainkra adott reakcióid, hirdetésekre való kattintásaid és a különböző aloldalainkon eltöltött idő alapján próbáljuk meg kitalálni, hogyan tudunk segíteni Neked. Ezt hívjuk mi adatvezérelt rendszernek.
Persze joggal gondolhatod, egy weboldal esetén ezt könnyen meg lehet valósítani, hisz végtére is az egész egy program. Igen, könnyebb, de a fizikai folyamatok mérése, felügyelete és irányítása sem lehetetlen ma már. Sőt, egyre könnyebb. Egy példa kedvéért most szigorúan szűkítsük le a növénytermesztés folyamatára a vizsgálatot. Itt adatok alapvetően két helyen keletkezhetnek, egyrészt a gépekben, másrészt a művelt területen. Ezek alapvetően eltérnek egymástól, hiszen míg az olajnyomás, vagy az üzemanyag fogyasztás adatokból egy adott pillanatban általában egy adat keletkezik, míg a növények és a talaj állapotát leíró adatból milliárdnyi.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hibás e-mail cím
El kell fogadnod adatvédelmi szabályzatunkat

Előzd meg a növénybetegségeket!

Monitorozd növényeidet naponta egy kávé áráért!

Próbáld ki most

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.