Kik vagyunk, és miért hoztuk létre az oldalt?

A "Kik vagyunk?" kérdés rövid sablonos válasza az lenne, hogy néhány lelkes fiatal. De ez messze nem tükrözi a valóságot, ezért inkább leírtuk neked történetünket, hogy hogyan jutott egy kütyüs webshop odáig, hogy agrártechnológiát fejlesszen.

Ha a cégtörténetre vagy kíváncsi, azt itt elolvashatod, ezért nem is fogjuk leírni ide még egyszer. 2014-es indulásunkkor még egy lengyel elektronikai márka hazai forgalmazói voltunk csupán. 2015 óta foglalkozunk mezőgazdasági ügyfelekkel, és nekik fejlesztett eszközökkel (vadriasztás, rágcsálóriasztás, madárriasztás, villanypásztorok, napelemek), melyeket mind itthon, saját műhelyünkben gyártunk. De 2015 volt az az év is, amikor először hallottunk egy mágikus, vagy épp csak annak hangzó fogalmat, a precíziós mezőgazdaságot. Heves vállalkozói vérmérséklettel egyből úgy gondoltuk, hogy ez lesz a jövő.

Persze, mindenki ezt gondolta, és ahogy körbenéztünk, láttuk, hogy már óriási fejlesztések vannak az iparágban. Viszont azt is észre kellett vennünk, hogy ezek többségében a 3-400 hektár feletti területen gazdálkodókat célozzák. Persze teljesen normális dolog, hogy a fejlesztések először mindig az ipari méretekben dolgozókat érik el, ugyanis náluk lehet elérni gyorsan látványos eredményeket. De gondolj csak bele, mikor térülne meg egy 50 hektáron gazdálkodó számára egy többmilliós beruházás, ami hektáronként csak pár ezer forint megtakarítást eredményez egy évben. Úgy döntöttünk, létrehozzuk az Agribitet azzal a céllal, hogy a kisebb területet művelő gazdák is részesedhessenek az új technológiák előnyeiből.

Azonban ahhoz, hogy ez ne csak üres sablonmondat legyen, teljesen máshogy kell hozzáállnunk a modern mezőgazdaság témaköréhez. Először is nyugodtan felejtsd el a vásári mutatványokat, amikkel azok a cégek kápráztatnak a kiállításokon, akik hozzáadott érték nélkül csak a trendeket majmolva importálnak nyugati termékeket hozzáértés nélkül. Tőlünk sokkal inkább információstechnológiai és nem gépészeti megközelítést fogsz látni. Fontos tudnod, hogy az egész témakör (vagy lassan tudományterület) számunkra is majdnem ugyanolyan új, mint számodra, hisz napról napra a szemünk előtt alakul. Mivel mi nem vagyunk jövőlátó táltosok, azért nem tudhatjuk, milyen irányok lesznek a meghatározók, ezért oldalunkat úgy alakítjuk, hogy Neked, mint felhasználónak is legyen beleszólási lehetőséged abba, hogy fejlesztéseink merre induljanak.

Ha úgy érzed, vevő vagy megközelítésünkre és szeretnéd megismerni a modern mezőgazdasági technológiák működését, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, ha még nem tetted volna! Persze akkor sem fogunk megsértődni, ha te most úgy, ahogy van, bezárod az oldalt és soha többet nem jössz vissza. Teljesen jogosan mondhatod, hogy téged aztán nem érdekel miért és hogyan működnek a modern agrárkütyük, a lényeg, hogy működjenek. Mindkettő a te döntésed, de utóbbi esetben te leszel majd az, aki követi az elsőket. Ha azonban nyitottan állsz hozzá, téged fognak követni, mert te érteni fogod, mit miért teszel!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hibás e-mail cím
El kell fogadnod adatvédelmi szabályzatunkat

Előzd meg a növénybetegségeket!

Monitorozd növényeidet naponta egy kávé áráért!

Próbáld ki most

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.