Csak akkor öntözz, amikor kell

És csak addig, amíg kell

Miről szól az Agribit platform?

A gazdák élete nem könnyű. Különösen, ha a terményárak évek óta stagnálnak, hiszen a munkaerők- ás inputanyagköltségek szinte biztosan nőnek. Így azonban veszélybe kerül a gazdaság nyereségessége. Ezért hát nincs más út, mint az erőforrások okosabb beosztása. Egy átlag gazda öntözött területek esetén évente 80-100 ezer forintot költ az öntözésre hektáronként. Ha okos megoldásokkal ennek csak 10%-át sikerül megtakarítani egy 50 hektáros területen, az máris 450.000 forintos megtakarítást jelent.

Sokak számára a precíziós mezőgazdaság csak a GPS technológiát jelenti, pedig messze több ennél. Az Agribitet azért hoztuk létre, hogy akár a 20-30 hektárt megmunkáló gazdák is kamatoztathassák a modern technológiákat.

Az öntözéshez használható rendszerünk alapja egy talajszondával bővített és egyéb szenzorokkal felszerelt eszköz, ami folyamatosan monitoroza a talajnedvesség mellett a páratartalmat, a léghőmérsékletet és a talajhőmérsékletet.

Eszközünk bármennyire is okos, az irányítást a kezedben hagyja: te döntheted el, mikor indítod el az öntözést, mi "csak" figyelmeztetünk. Emellett az adatokra folyamatosan ráláthatsz, így mindig képben leszel növényeid állapotával. Olvass tovább, és számolj utána, hogy nálad megéri-e bevetni az Agribit rendszert!

Gondolkodtál már a következő kérdéseken?

Hogyan lehet több vizet megtakarítani az öntözéskor?
Érdemes épp most nekiállni öntözni?
Hogyan lehet távolról felügyelni az öntözés hatékonyságát?

Abban segítünk, hogy te is okosgazda lehess

Mert minden gazda megérdemli ennek előnyeit

Az Adatmalac saját fejlesztésű eszközünk, ami segít neked begyűjteni az adatokat földedről. Semmi más dolgod nincs, mint az általunk kiküldött Adatmalacot kihelyezni területednek arra a pontjára, ahol tudod, hogy a növények a tábla átlagánál gyorsabban fejlődnek.

Adatmalacunkhoz tartozik egy talajszonda is, amit csak össze kell dugnod vele. A két eszköz összehangolt működése egyszerre segít a termés mennyiségének növelésében és a költségeid csökkentésében is, azzal, hogy csak akkor fogsz öntözni, amikor tényleg kell, és csak annyit, amennyit szükséges.

Talajszonda telepítése 3 lépésben

Az Agribit talajszonda az Adatmalac saját fejlesztésű kiegészítője, mely a csomag része. Csak ásd el a képeken látható módon, majd csatlakoztasd az Adatmalachoz, és már készen is vagy.

A talajszonda a talajadatokat továbbítja az Adatmalacnak, az pedig feltölti őket a felhőbe. Az Agribit Platform webes felületén pedig pár kattintásból beállíthatod, hogy mikor küldjön értesítést a rendszer.

Hatékony

Jól időzített és kiszámolt vízfelhasználással dolgozhatsz

Adat alapú

Így a drága döntéseket többé nem megérzések alapján kell meghoznod

Lokális

A te területeden rögzített talaj adatokkal dolgozunk

Precíziós

Az Agribit az első logikus lépés a precíziós gazdálkodás felé

Műhold alapú

Területed állapotát műholdképekről is ellenőrizheted évekre visszamenőleg

Automatizált

Az Agribit eszközök kihelyezését követően semmi dolgod nincsen, csak figyelni

Felügyel

Folyamatosan figyeli a talaj hőmérsékletét és nedvességtartalmát, illetve a levegő páratartalmát és hőmérsékletét

Előrejelez

Időben riasztást kapsz a telefonodra, ha az általad beállítottnál szárazabb vagy nedvesebb lesz a talaj

Gazdaságos

Az Agribit lehetőséget nyújt a precíziós mezőgazdaság alkalmazására akár már 20 hektáron gazdálkodóknak is

Mit tud a rendszer?

Az Adatmalac segítségével tudunk információt szerezni területedről. Viszont mivel földedet te ismered a legjobban, ezért neked kell olyan helyre kihelyezned, ami a leginkább jellemző pontja a táblának. A röfiben két szenzor található, melyekkel képes mérni a hőmérsékletet és a páratartalmat. Ezeket az adatokat továbbítja aztán beépített internetkapcsolatával szerverünkre, ahol rögtön te is láthatod a számokat.

Megrendelésedet követően kiküldjük megadott címedre az Adatmalacot. Ezt a csomagban levő leírásnak megfelelően csak ki kell helyezned a mérni kívánt helyre. Az eszköz teljesen időjárásálló, így ezt nem lehet elrontani. Kapcsold be a főkapcsolóját és már készen is vagy!

Nem kell töltened sem, mert a tetején levő napelemnek köszönhetően folyamatosan gyűjti az energiát a napból. Kihelyezéskor ezért arra az egyre figyelj, hogy olyan helyre rakd, ahol naponta néhány órát legalább odasüt a nap.

Beépített akkumulátorának hála, éjszaka is teszi a dolgát. Sőt az Agribit Platformon keresztül le tudod ellenőrizni az akku töltöttségét is. A legjobb az egészben, hogy az Adatmalacot teljesen ingyen adjuk oda, ugyanis tisztában vagyunk vele, hogy ha esetleg egyszer lemondanád szolgáltatásodat, semmi szükséged nem lesz rá. Így amennyiben a 99.990 Ft értékű adatmalacra vigyázol, azt sohasem kell megvenned, mégis használhatod.

Szerveroldali szoftverfejlesztés: Az Agribit Platform folyamatosan fejlődik, és egyre okosabbá válik. Ha kifejlesztünk egy okosabb szoftvert, már egyből hozzá is férhetsz.

A Gondos Gazda Program csak rád vár

  • Nincs hűségidő
  • Valós idejű meteorológiai adatok
  • Időjárástörténeti adatok
  • Sentinel-2 és Landsat 8 műholdképek
  • Valósidejű hőmérséklet és páratartalom mérés
  • Talajnedvesség mérés 40 cm mélységig
  • Talajhőmérséklet mérés 3 mélységben
  • Adatok begyűjtése 10 percenként

Minél előbb kezded el használni, annál hamarabb megtérül!

Amit itt bemutattunk neked, az az Agribit Gazdaságos csomag. Próbáld ki szolgáltatásunkat, és ha nem olyan, mint amilyennek elképzelted, az első hónap teljes árát visszafizetjük.

Kattints a megrendelő gombra és tedd meg az első lépést a 21. századi mezőgazdaságba!

A Gazdaságos csomag ára: bruttó 17.850 Ft/hó

0

Hazai fejlesztés

0

Precízió

0

Profizmus

Agribit előfizetésedet kizárólag ismétlődő bankkártyás fizetési móddal tudod igénybe venni. A szolgáltatási díjat előre kell fizetned a fordulónapon. Ennek módja, hogy szolgáltatónknál, a Barion Zrt.-nél (és nem nálunk) adod meg a bankkártyád adatait, melyet az előre rögzített díjtáblázat alapján terhelünk havonta a havidíjad összegével. A Barion Zrt.-t a Magyar Nemzeti Bank felügyeli, így nem kell félned. Ha valamiért mégis le szeretnéd mondani előfizetésedet, semmi más teendőd nincs, mint számlázási neveddel és e-mail címeddel írni nekünk egy e-mailt "Lemondás" tárgymezővel a hello@agribit.hu címre és ügyfélszolgálatunk intézi az adatmalac visszaszállítását és a szolgáltatás törlését. Hűségidő lejárta előtti felmondás esetén a hátralevő díjak felét kell kifizetned.

Gazdáknak tervezve: Az Agribit Platform

Az Agribit Platform csak ügyfeleink számára érhető el. A sikeres bankkártyás fizetés után azonnal létre is hozzuk fiókodat a rendelés során megadott e-mail címmel. Az ideiglenes belépést engedő linket szintén erre az e-mailcímre fogjuk elküldeni neked. Ne ijedj meg, sok konkurens termékkel szemben az Agribit Platform egyszerűen kezelhető, és 100%-ig magyar nyelvű.

Te leszel a környék legmodernebb gazdája

Az regisztrációs e-mailben levő linkre kattintva egyből beléphetsz az Agribit Platformra. Ismerkedj meg vele, jelöld be területeidet, és tervezd el, hova fogod kihelyezni eszközeidet, ugyanis pár munkanappal később a rendeléskor megadott címre viszi ki az MPL futárszolgálat. A rajta levő kódot csak írd be fiókodban az adatmalac mezőbe, és már össze is párosítottad az eszközt.

Semmi más dolgod nem maradt, mint kihelyezni a kiszemelt helyre (ebben segít a csomagban mellékelt útmutató is), és várni egy picit, hogy elkezdjenek gyűlni az adatok. Hamarosan magától életre kel fiókod, és az általad beállított értékeknek megfelelően riasztani fog, ha bármiféle veszélyt, vagy határérték túllépést észlel, így még idejében közbe tudsz avatkozni.

Az alábbi videónkon bemutatjuk neked, hogy néz ki az Agribit Platform. A baloldali menüből tudod elérni és beállítani értesítéseidet, itt tudod lekérdezni az Adatmalacok állapotát, manuálisan visszanézni mérési eredményeidet. A területeidnél tudod berajzolni, hogy mely területeken gazdálkodsz, így még pontosabban megismerhetjük igényeidet. A dokumentumok menüpontban töltheted le számláidat, a fiókadatoknál pedig beállíthatod számlázási adataidat és elérhetőségeidet.

Örökgarancia: A mi ügyfeleinknek ez jár

A piacon kapható egyes termékekre akár 5 év garanciát is adnak. Azonban ez semmi ahhoz képest, amit most fogsz olvasni. Az Adatmalacod működését ugyanis mindaddig garantáljuk, amígcsak előfizetőnk vagy. Persze ezt észszerű keretek között kell elképzelned. Ha már harmadszor mész át rajta a traktorral, az egy picit gyanús lesz. De ha bármilyen műszaki problémád akad, csak juttasd el hozzánk, és mi ingyen megjavítjuk az eszközt.

Megrendelés 80 másodperc alatt!

Sokat dolgoztunk rajta, hogy megalkossunk számodra egy olyan gyors és kényelmes rendszert, amiben tényleg semmi dolgod nincsen. Beregisztrálsz, kifizeted az első havi díjat, és amíg le nem jár a kártyád, vagy nem szeretnéd lemondani szolgáltatásunkat, rá sem kell nézned. Gondolj bele, hogy ehhez képest a kőkorszakban van az, amikor minden hónap elején a szolgáltató kiküldi a sárga csekket, aztán te fél órát állsz a Postán, hogy befizesd, és ráadásul ezt minden hónapban el kell játszani. Hogy megértsd, milyen egyszerű nálunk a regisztráció, készítettünk egy videót, amin kevesebb, mint 80 másodperc alatt hozunk létre egy új fiókot és fizetjük ki az első havi díjat.

Automatikus fizetés és számlázás

Ahogy már olvashattad, az Agribit előfizetéseket online bankkártyás fizetéssel tudod kiegyenlíteni, melyet a szolgáltatónknál beregisztrált bankkártyádról automatikusan fognak levonni. Nem látjuk és nem is tároljuk bankkártyaadataidat, sőt, még ha akarnánk sem tudnánk az előfizetésben rögzített összegnél többet levonni róla.

A korszerű megoldások hívei vagyunk, és egyébként is gyűlöljük a papírpazarlást, így már csak természetes, hogy a havi számláidat is elektronikusan állítjuk ki. Visszamenőleg az összes számlát elérheted fiókodban. Persze, ha mindenképp ragaszkodsz a papírhoz, ki tudod nyomtatni magadnak.

Kinek ajánljuk?

Az Adatmalac és az Agribit Platform tökéletesen alkalmas üvegházak, fóliasátrak, szántóföldek, ültetvények, terménytárolók és veteményeskertek felügyeletére. De ha te épp a szobanövényeidet szeretnéd felügyelni vele, arra is nyugodtan használhatod. Használhatod a növényenként előre beállított értesítéseket, vagy ha a termesztett növény szakértője vagy, magad is analizálhatod a visszamenőleges környezeti adatokat.

Nem mellesleg manapság egyre nagyobb teret és figyelmet kapnak az agráriumban a bio és vegyszermentes növénytermesztési technikák. Így ha te ezzel foglalkozol, akkor neked különösen ajánljuk szolgáltatásunkat.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tudjuk, hogy nem létezik olyan weboldal, amin minden kérdésedre leírják a választ. Ezért ha bármi olyan kérdés, vagy kérés merült fel benned a fenti leírások végigböngészése után, amit szeretnél eljuttatni hozzánk, akkor ne szalaszd el ezt a remek alkalmat arra, hogy kapcsolatba lépj velünk!

Minél több adatot adsz meg, annál biztosabban tudunk válaszolni a felmerülő kérdéseidre. Bármilyen megkeresésre általában 24 órán belül reagálunk is!

+36

Weboldalunk teljesértékű használatához elengedhetetlen, hogy engedélyezd a sütiket. Erről szóló tájékoztatónkat itt éred el.